Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe i pyszne.
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 173
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20072
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1706
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 173
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20072
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1706
Składniki
SOS beszamelowy: przygotować z 2 łyżeczek masła, mąki, mleka, soli i pieprzu. Zagotować. Ostudzić. Dodać żółtko. Często mieszać.
Umyte grzyby pokroić w drobną kostkę. Posiekać cebulę. Drobno pokroić szynkę w kostkę.
Roztopić resztę masła, zeszklić cebulę, dodać grzyby, smażyć ok. 6 minut, na dużym ogniu. Dodać szynkę i posiekaną natkę pietruszki., a następnie sos beszamelowy, ostudzić.
Płaty ciasta dzielić na 4 części, na każdy wyłożyć farsz, złożyć po skosie, by powstały trójkąty, brzegi dociskać widelcem. Posmarować rozbitym żółtkiem.
Paszteciki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 220 stopni, ok. 20 minut. Pyszne! Podawać z ulubioną surówką. Smacznego.