Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe i pyszne.
Klasyka w najlepszym wydaniu - fasolka po bretońsku to pyszne i konkretne dan...
Odsłon: 20
Domowa wersja chleba tostowego. Pycha. Nie potrzeba nic oprócz masła, a niebo...
Odsłon: 21
Pomysł na piątkowy obiad. Kotlety nie wymagają ziemniaków, bo je zawierają w...
Odsłon: 158
Przepis dnia
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 614
To przepis na sernik bez spodu, z sera z wiaderka, na szybko. Jest maślany i...
Odsłon: 2994
Kruche ciasta z owocami są łatwe do zrobienia i bardzo smaczne. Polecam.
Odsłon: 330
Klasyka w najlepszym wydaniu - fasolka po bretońsku to pyszne i konkretne dan...
Odsłon: 20
Domowa wersja chleba tostowego. Pycha. Nie potrzeba nic oprócz masła, a niebo...
Odsłon: 21
Pomysł na piątkowy obiad. Kotlety nie wymagają ziemniaków, bo je zawierają w...
Odsłon: 158
Przepis dnia
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 614
To przepis na sernik bez spodu, z sera z wiaderka, na szybko. Jest maślany i...
Odsłon: 2994
Kruche ciasta z owocami są łatwe do zrobienia i bardzo smaczne. Polecam.
Odsłon: 330
Składniki
SOS beszamelowy: przygotować z 2 łyżeczek masła, mąki, mleka, soli i pieprzu. Zagotować. Ostudzić. Dodać żółtko. Często mieszać.
Umyte grzyby pokroić w drobną kostkę. Posiekać cebulę. Drobno pokroić szynkę w kostkę.
Roztopić resztę masła, zeszklić cebulę, dodać grzyby, smażyć ok. 6 minut, na dużym ogniu. Dodać szynkę i posiekaną natkę pietruszki., a następnie sos beszamelowy, ostudzić.
Płaty ciasta dzielić na 4 części, na każdy wyłożyć farsz, złożyć po skosie, by powstały trójkąty, brzegi dociskać widelcem. Posmarować rozbitym żółtkiem.
Paszteciki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 220 stopni, ok. 20 minut. Pyszne! Podawać z ulubioną surówką. Smacznego.