Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne paszteciki wegetariańskie z kapusta kiszoną i pieczarkami. Smaczne i tanie danie obiadowe, które można podać z barszczem czerwonym.
Chcesz zrobić wrażenie na rodzinie w czasie świąt lub innych spotkań? Przygot...
Odsłon: 24657
Przepis dnia
Dziś mam dla Was orzeźwiającą propozycję dla miłośników słodkości – pyszny de...
Odsłon: 12548
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 974
Sałatka owocowa to świetny pomysł na śniadanie lub słodką przekąskę. Warto si...
Odsłon: 175
Dzisiaj proste , szybkie nieskomplikowane krokiety nazwane waflowymi krokieta...
Odsłon: 386
Przepis dnia
Dziś mam dla Was orzeźwiającą propozycję dla miłośników słodkości – pyszny de...
Odsłon: 12548
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 974
Sałatka owocowa to świetny pomysł na śniadanie lub słodką przekąskę. Warto si...
Odsłon: 175
Dzisiaj proste , szybkie nieskomplikowane krokiety nazwane waflowymi krokieta...
Odsłon: 386
Składniki
Suszone grzyby zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy na 20-30 minut. Następnie gotujemy je w tej samej wodzie przez 20 minut, odcedzamy. Obrane pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy, dodajemy do grzybów. Cebulkę szklimy na zloty kolor dodajemy do grzybów. Kapustę kiszoną przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, gotujemy przez 30 minut. Kapustę odcedzamy, dodajemy do grzybów, mieszamy i mielimy za pomocą maszynki do mielenia mięsa. Farsz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy na bok.
Drożdże zalewamy ciepłym, ale nie gorącym mlekiem, dodajemy cukier, rozcieramy. Następnie sypiemy ok 100 g maki i mieszamy, tak aby powstał rozczyn o konsystencji śmietany. Przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia na ok 30 minut. Po tym czasie do rozczynu dodajemy resztę składników i ugniatamy ciasto. Odstawiamy znowu do wyrośnięcia na 20-30 minut. Tak przygotowane ciasto wałkujemy na placki, wycinamy prostokąty o szerokości ok. 10 cm, nakładamy podłużnie farsz, zostawiając od brzegu trochę miejsca i zawijamy rulon, brzegi ze sobą mocno sklejamy. Wycinamy małe paszteciki, przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę z piekarnika. Postępujemy tak z każdym plackiem. Paszteciki smarujemy białkiem i posypujemy kminkiem. Paszteciki pieczemy w nagranym piekarniku w temp. 180 st. C przez 20 minut.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Młode ziemniaki z tymiankiem-nasze ulubione
Dania główne
Kurczak z mozzarellą i koperkiem
Dania główne
Pierogi z mięsem surowym
Dania główne
Karkówka w warzywach
Młode ziemniaki z tymiankiem-nasze ulubione
Nasze ulubione i najsmaczniejsze młode ziemniaki w mundurkach gotowane i pod...
Odsłon: 41
Kurczak z mozzarellą i koperkiem
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 974