Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie tylko dla wegetarian. Polecam.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1204
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 149
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 466
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1204
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 149
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 466
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Na patelni, na rozgrzanym oleju rzepakowym zeszklić cebulę pokrojona w kostkę. Marchewki obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Dodać na patelnię i łyżkę masła. Smażyć na wolnym ogniu. Pieczarki oczyszczone, umyte pokroić w cienkie plasterki. Dodać na patelnię i dusić kilka minut. Mieszać od czasu do czasu. Dodać pieprzu świeżo mielonego na koniec łyżeczki, 1/2 łyżeczki tymianku, łyżkę czosnku w płatkach, szczyptę chili i sól do smaku. Wymieszać. Przestudzić. W miseczce namoczyć chleb w mleku. Wyrobić ręką na gładką masę. Dodać zawartość patelni i 2 łyżki kaszy manny. Wymieszać. Na koniec dodać jeszcze drobno pokrojoną natkę pietruszki i roztrzepane jajka. Wymieszać. Podłużną formę wysmarować olejem rzepakowym i posypać kaszą manną. Przełożyć masę do formy. Ładnie wyrównać i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 45 min. Danie podać ciepłe albo wystudzone. Smacznego.