Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie tylko dla wegetarian. Polecam.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 772
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5522
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9346
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 188
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 772
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5522
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9346
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 188
Składniki
Na patelni, na rozgrzanym oleju rzepakowym zeszklić cebulę pokrojona w kostkę. Marchewki obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Dodać na patelnię i łyżkę masła. Smażyć na wolnym ogniu. Pieczarki oczyszczone, umyte pokroić w cienkie plasterki. Dodać na patelnię i dusić kilka minut. Mieszać od czasu do czasu. Dodać pieprzu świeżo mielonego na koniec łyżeczki, 1/2 łyżeczki tymianku, łyżkę czosnku w płatkach, szczyptę chili i sól do smaku. Wymieszać. Przestudzić. W miseczce namoczyć chleb w mleku. Wyrobić ręką na gładką masę. Dodać zawartość patelni i 2 łyżki kaszy manny. Wymieszać. Na koniec dodać jeszcze drobno pokrojoną natkę pietruszki i roztrzepane jajka. Wymieszać. Podłużną formę wysmarować olejem rzepakowym i posypać kaszą manną. Przełożyć masę do formy. Ładnie wyrównać i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 45 min. Danie podać ciepłe albo wystudzone. Smacznego.