Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pasztet rybny ze szpinakiem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 170
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 170
Składniki
Ryby obsyp solą, pieprzem, posiekanym czosnkiem oraz cebulą, skrop sokiem z cytryny oraz oliwą. Upiecz, potem ostudź. Chleb namocz w mleku i odciśnij. Dodaj ryby razem z cebulą oraz czosnkiem, surowe i gotowane jajka, stopione masło i zmiksuj. Przypraw do smaku.
Ugotuj szpinak z solą i czosnkiem. Odcedź i ostudź. Formę keksówkę posmaruj tłuszczem, posyp bułką tartą. Włóż trochę masy rybnej, na nią połóż trochę szpinaku, potem znów masę, szpinak. Na wierzchu powinna być masa rybna. Piecz około 45 minut w 180°C.
Czas: około 80 minut.Źródło: Dobry Tydzień