Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 464
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 55
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 464
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 55
Składniki
Soczewicę ugotować do miękkości. Szklanka soczewicy na dwie szklanki wody. Gotowanie - ok 10 min. Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać i pokroić w kostkę lub zetrzeć na tarce do warzyw. Rozgrzać na patelni olej i zeszklić cebulę. Dodać startą marchewkę i dusić kilka minut. Dodać czosnek, pieprz, paprykę i sól do smaku. Soczewicę rozgnieść widelcem i dodać przestudzoną zawartość patelni. Wymieszać. Dodać jajka i dobrze wyrobić. Przełożyć do foremki wysmarowanej masłem i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. na 60 minut. Rukolę umyć, osuszyć i przełożyć do salaterki. Dodać ocet, olej, miód i sól. Wymieszać. Podać z pasztetem. Smacznego.