Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet idealny dla wegetarian, ale nie tylko.
Przepis dnia
Aksamitny smak pasztetu. Pasztet warzywny to bardzo zdrowe jedzonko:)
Odsłon: 13618
Te ciekawe pączki zaskoczą cię nie tylko teksturą ciasta, ale też jego smakie...
Odsłon: 477
Dzisiejszy omlet przygotowałam na kolację , omlet z ziołami , z startym ciągn...
Odsłon: 216
Tiramisu to najsłynniejszy włoski deser, którego nie trzeba piec. Puszysty kr...
Odsłon: 374
Co zrobić, gdy nieoczekiwanie przyszła ci ochota na małe co nieco, a w kuchni...
Odsłon: 3602
Jeśli uważasz, że danie wegetariańskie nie może być pożywne, bardzo się mylis...
Odsłon: 3884
Te ciekawe pączki zaskoczą cię nie tylko teksturą ciasta, ale też jego smakie...
Odsłon: 477
Dzisiejszy omlet przygotowałam na kolację , omlet z ziołami , z startym ciągn...
Odsłon: 216
Tiramisu to najsłynniejszy włoski deser, którego nie trzeba piec. Puszysty kr...
Odsłon: 374
Co zrobić, gdy nieoczekiwanie przyszła ci ochota na małe co nieco, a w kuchni...
Odsłon: 3602
Jeśli uważasz, że danie wegetariańskie nie może być pożywne, bardzo się mylis...
Odsłon: 3884
Składniki
Soczewicę ugotować w osolonej wodzie. Ok 400 ml wody, 10 -15 min gotowania. Ugotowaną soczewicę wyłożyć na sito, żeby obciekła z wody. W większym rondlu rozgrzać olej i dodawać kolejno, pokrojoną w drobną kostkę szalotkę i drobno pokrojony czosnek. Smażyć na wolnym ogniu. Dodać paprykę pokrojoną w drobną kostkę oraz obraną, startą na większych oczkach marchew, cukinię. Dusić i mieszać kilka minut. Dodać soczewicę. Wymieszać i zestawić z gazu. Poczekać kilka minut, żeby warzywa przestygły. Dodać natkę pietruszki, mrożony groszek, który schłodzi masę, pieprz młotkowany i sól. Dokładnie wymieszać. Dodać rozbełtane jajka i bułkę tartą do zagęszczenia. Można dodać więcej lub mniej. Zależy od tego jak bardzo mamy wilgotną masę. Nie można dodać jajek do gorącej masy, bo zrobi się jajecznica. Wymieszać dokładnie i przełożyć do keksówki lub innej formy ( u mnie 20x30 cm ) wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 50 min. Wystudzić, kroić, zajadać. Bardzo dobrze smakuje z ajwarem. Smacznego
Przepisy Dania główne
Dania główne
Placek pastucha
Dania główne
Omlet specjalny z ziołami
Dania główne
Makaron udon z wołowiną po azjatycku
Dania główne
Karkówka z piekarnika
Placek pastucha
Jeśli uważasz, że danie wegetariańskie nie może być pożywne, bardzo się mylis...
Odsłon: 3884
Omlet specjalny z ziołami
Dzisiejszy omlet przygotowałam na kolację , omlet z ziołami , z startym ciągn...
Odsłon: 216