Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na pasztet wiejski to idealna propozycja dla wszystkich miłośników tradycyjnych smaków. Połączyliśmy sprawdzone składniki z nowoczesnymi technikami kulinarnymi, tworząc danie, które zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 959
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11177
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4005
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1386
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 959
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11177
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4005
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1386
Składniki
Wieprzowinę i wołowinę dokładnie umyj, a następnie osusz. Rozgrzej olej na patelni i mocno obsmaż mięso z jednej i z drugiej strony aż się zarumieni. Przełóż do garnka. Zalej wodą w taki sposób, aby każdy kawałek był pokryty wodą. Wrzuć liście laurowe oraz ziela angielskie. Zagotuj, zmniejsz moc palnika do średniej i zostaw na około godzinę.
W tym czasie obierz marchewkę i dodaj ją do mięsa. Gotuj razem do miękkości.
Cebulę obierz, posiekaj drobno. Boczek podziel na mniejsze części. Na tej samej patelni, na której smażyło się mięso, teraz zeszklij cebulę i podsmaż boczek na rumiano. Odstaw.
Na małej patelni obsmaż umytą, osuszoną i oprószoną mąką wątróbkę z każdej strony. Odstaw.
Bułki nasącz wodą.
Teraz wyciągnij ugotowane mięso z marchewką i od razu zmiel z pomocą maszynki dwukrotnie. Nie wylewaj powstałego bulionu. To samo zrób z boczkiem, cebulą oraz wątróbką. Przełóż wszystko do dużej miski. Dodaj odsączone bułki, a także 3-4 łyżki wywaru z gotowanego mięsa. Zacznij mieszać wszystkie składniki.
Teraz ubij białka z dodatkiem soli na sztywną pianę. Żółtka dodaj do mięsa, dopraw musztardą, gałką muszkatołową, majerankiem, czosnkiem, solą i pieprzem. Zamieszaj. Na koniec wmieszaj delikatnie pianę z białek.
Przełóż masę do formy i włóż do rozgrzanego piekarnika do 190 stopni Celsjusza bez przykrycia. Po pół godzinie przykryj formę i piecz dalej przez 30 minut.