Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywny pasztet z korzenia selera, kaszy jaglanej oraz prażonego słonecznika. Wyśmienicie smakuje ze świeżym pieczywem oraz ogórkiem kiszonym.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34130
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1323
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113582
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34130
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1323
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113582
Składniki
1. Cebulę, czosnek oraz pora podsmażamy na patelni. 2. Seler oraz marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy wywar warzywny i dusimy wszystko na małym ogniu około 15 minut. 3. Nasiona słonecznika prażymy na suchej patelni. 4. Podsmażone warzywa i słonecznik przekładamy do naczynia blendera i miksujemy. Przekładamy do miski. 5. Dodajemy jajka, bułkę tartą, passate pomidorową lub koncentrat pomidorowy, tymianek, majeranek oraz sól i pieprz. 6. Wszystko dokładnie mieszamy i przekładamy do foremki do pieczenia. 7. Pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni około 50 minut.