Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywny pasztet z korzenia selera, kaszy jaglanej oraz prażonego słonecznika. Wyśmienicie smakuje ze świeżym pieczywem oraz ogórkiem kiszonym.
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 957
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 78
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 459
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 151
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 957
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 78
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 459
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 151
Składniki
1. Cebulę, czosnek oraz pora podsmażamy na patelni. 2. Seler oraz marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy wywar warzywny i dusimy wszystko na małym ogniu około 15 minut. 3. Nasiona słonecznika prażymy na suchej patelni. 4. Podsmażone warzywa i słonecznik przekładamy do naczynia blendera i miksujemy. Przekładamy do miski. 5. Dodajemy jajka, bułkę tartą, passate pomidorową lub koncentrat pomidorowy, tymianek, majeranek oraz sól i pieprz. 6. Wszystko dokładnie mieszamy i przekładamy do foremki do pieczenia. 7. Pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni około 50 minut.