Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na sobotni obiad, szybki prosty a zarazem pyszny. Mięso z kurczaka w aromatycznym sosie, podajemy z ryżem lub makaronem.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326147
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12007
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16621
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5362
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326147
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12007
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16621
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5362
Składniki
1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę. Do mięsa wlewamy dwie łyżki sosu sojowego oraz wsypujemy sól, mieszamy i smażymy na rozgrzanym oleju.
2. Czosnek oraz imbir obieramy i drobno kroimy. Smażymy na rozgrzanym oleju. Dodajemy obraną, pokrojoną w słupki marchew oraz brokuł podzielony na małe różyczki oraz wcześniej namoczone, pokrojone w paseczki grzyby MUN. Podlewamy ½ szklanki wody i gotujemy.
3. Pomarańcze, limonkę myjemy i wyciskamy sok do naczynia. Można zostawić kilka plasterków do dekoracji. Do soku z owoców wlewamy ocet, cztery łyżki sosu sojowego, miód oraz wsypujemy skrobię ziemniaczaną. Mieszamy i zagęszczamy sos warzywny.
4. Na koniec warzywa łączymy z mięsem.
5. Gotowe, podajemy z ryżem. 6. Smacznego.