Do góry

Dania główne Przepis na:

Pęczak z chorizo i kiełbasą wiejską

Przepis dnia 2014-05-07
Pęczak z chorizo i kiełbasą wiejską

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 1840

Dodano:

Odsłon: 16270

kaszotto

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kaszę zalewamy wodą i odstawiamy na ok 1-2 godziny.
    Kiełbasę wiejska i kiełbasę chorizo kroimy i podsmażamy na oleju ok 5 min. Podlewamy niewielką ilością wody i dusimy ok 15 min pod przykryciem na wolnym ogniu. Dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę, drobno posiekaną papryczkę chilli i czosnek pokrojony w plasterki. Zalewamy pomidorami razem z zalewą, pastą pomidorową i dodajemy koncentrat. Doprawiamy solą, pieprzem i sproszkowaną papryką. Gotujemy ok 20 min.

    Kaszę odcedzamy na sicie a potem w garnku zalewamy 2 szklankami wrzątku. Gotujemy ok. 20 min. Ugotowaną kaszę łączymy z sosem i podajemy posypaną tymiankiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń