Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 07-05-2014
kaszotto
Polecam.
Odsłon: 521
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12535
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 5277
Polecam.
Odsłon: 521
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12535
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 5277
Składniki
Kaszę zalewamy wodą i odstawiamy na ok 1-2 godziny. Kiełbasę wiejska i kiełbasę chorizo kroimy i podsmażamy na oleju ok 5 min. Podlewamy niewielką ilością wody i dusimy ok 15 min pod przykryciem na wolnym ogniu. Dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę, drobno posiekaną papryczkę chilli i czosnek pokrojony w plasterki. Zalewamy pomidorami razem z zalewą, pastą pomidorową i dodajemy koncentrat. Doprawiamy solą, pieprzem i sproszkowaną papryką. Gotujemy ok 20 min. Kaszę odcedzamy na sicie a potem w garnku zalewamy 2 szklankami wrzątku. Gotujemy ok. 20 min. Ugotowaną kaszę łączymy z sosem i podajemy posypaną tymiankiem.