Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 07-05-2014
kaszotto
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2428
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1574
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 569
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3711
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1486
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2428
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1574
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 569
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3711
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1486
Składniki
Kaszę zalewamy wodą i odstawiamy na ok 1-2 godziny. Kiełbasę wiejska i kiełbasę chorizo kroimy i podsmażamy na oleju ok 5 min. Podlewamy niewielką ilością wody i dusimy ok 15 min pod przykryciem na wolnym ogniu. Dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę, drobno posiekaną papryczkę chilli i czosnek pokrojony w plasterki. Zalewamy pomidorami razem z zalewą, pastą pomidorową i dodajemy koncentrat. Doprawiamy solą, pieprzem i sproszkowaną papryką. Gotujemy ok 20 min. Kaszę odcedzamy na sicie a potem w garnku zalewamy 2 szklankami wrzątku. Gotujemy ok. 20 min. Ugotowaną kaszę łączymy z sosem i podajemy posypaną tymiankiem.