Do góry

Dania główne Przepis na:

Pęczak z grzybami

Pęczak z grzybami

Autor:

Przepisów i artykułów: 184 Ocena: 1748

Dodano:

Odsłon: 301

Przepis na pęczak z grzybami.

Składniki

  • ½ litra grzybów leśnych
  • 1łyżka masła
  • 1 pęczek pietruszki zielonej
  • 1 pęczek szczypiorku drobnego
  • sól, pieprz
  • 2 woreczki kaszy pęczak
  • ok. ½ l bulionu (może być z kostki rosołowej, ja miałam rosół wołowy)
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kasze ugotować wg przepisu na opakowaniu.
    Grzyby pokrojone (ja przed zamrożeniem miałam pokrojone), podsmażyć ma maśle. Gdy będą już podsmażone dodać pokrojona pietruszkę i szczypiorek. Następnie dodać ugotowany pęczak i podlać bulionem. Wszystko chwile poddusić aż wszystko dokładnie się wymiesza. Doprawić solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń