Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna tarta z mąki pełnoziarnistej z dodatkiem cukinii i pomidora zalane masą jajeczną ;) Polecam na kolację.
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5298
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8590
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17430
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 568
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 86
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5298
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8590
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17430
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 568
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 86
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy zimne masło, jajko,sól i wodę. Szybko zagniatamy ciasto. Owijamy w folię spożywczą i chowamy do lodówki na 1 godzinę. Ciasto wykładamy do natłuszczonej formy do tarty. Nakłuwamy widelcem ciasto. Ciasto podpiekamy 10 minut w 190 stopniach. Cukinię i pomidora kroimy w plastry. Ser trzemy na tarce o dużych oczkach. Jajka rozkłócamy dodajemy śmietanę i pozostałe składniki. Mieszamy. Na podpieczony spód wykładamy cukinię, pomidory i wlewamy masę. Pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)