Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna tarta z mąki pełnoziarnistej z dodatkiem cukinii i pomidora zalane masą jajeczną ;) Polecam na kolację.
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 615
Oryginalny wloski przepis na spaghett carbonara, prosty, szybki i przepys...
Odsłon: 8547
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10117
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2900
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 615
Oryginalny wloski przepis na spaghett carbonara, prosty, szybki i przepys...
Odsłon: 8547
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10117
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2900
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy zimne masło, jajko,sól i wodę. Szybko zagniatamy ciasto. Owijamy w folię spożywczą i chowamy do lodówki na 1 godzinę. Ciasto wykładamy do natłuszczonej formy do tarty. Nakłuwamy widelcem ciasto. Ciasto podpiekamy 10 minut w 190 stopniach. Cukinię i pomidora kroimy w plastry. Ser trzemy na tarce o dużych oczkach. Jajka rozkłócamy dodajemy śmietanę i pozostałe składniki. Mieszamy. Na podpieczony spód wykładamy cukinię, pomidory i wlewamy masę. Pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)