Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spaghetti z pełnoziarnistej mąki, sos pomidorowy i pikantne chipsy z indyczej polędwiczki, podane z rukolą i czerwonym winem. Samo zdrowie!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 974
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4593
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1240
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 974
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4593
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1240
Składniki
Polędwicę z indyka pokrój na małe plasterki. W misce wymieszaj łyżkę oliwy, pół łyżeczki ostrej papryki, szczyptę pikantnej włoskiej przyprawy, szczyptę soli i szczyptę pieprzu. Włóż pokrojone mięso, dokładnie obtocz w zalewie i odstaw na godzinę.
Przygotuj sos pomidorowy - sparz i obierz pomidory, pokrój w duże kawałki. Na oliwie zeszklij posiekaną drobno cebulę, włóż pomidory i duś na małym ogniu. Dodaj zgnieciony i posiekany czosnek.
Kiedy pomidory będą już mocno rozgotowane dołóż garść bazylii, dopraw do smaku solą i pieprzem (ewentualnie, jeżeli sos jest mocno kwaśny - odrobiną cukru). Duś, aż sos zgęstnieje.
Na rozgrzaną patelnię wrzuć zamarynowane mięso wraz z zalewą (ponieważ w marynacie była oliwa, więc nie musisz dodawać tłuszczu), usmaż na ciemno - złoty kolor. Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu.
Na talerz wyłóż makaron, obłóż rukolą. Makaron polej sosem, połóż na nim porcję chipsów z indyka i posyp tartym serem. Podawaj z czerwonym winem.