Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli masz dość chińskich zupek, a potrafisz utrzymać w ręku nóż, i nie przypalasz wody, to jest idealny przepis dla ciebie. Ugotujesz coś naprawdę pysznego, i zdrowego, z kilku prostych składników, nie marnując przy tym całego dnia.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1012
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 909
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12734
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1012
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 909
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12734
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Cukinie i cebulę kroimy w drobną kostkę.
Na patelni podsmażamy pokrojone w kostkę tofu. Kiedy lekko się zarumieni dodajemy cukinie i cebulę, oraz wyciśnięty przez praskę czosnek.
Podsmażamy wszystko aż cebula się zarumieni.
Wrzucamy pomidory.
Dodajemy sos sojowy, cukier, harrise.
Pozwalamy gotować się wszystkiemu kilka minut na mocny ogniu, tak żeby wszystkie smaki połączyły się ze sobą. Doprawiamy solą.
Łączymy makaron z sosem na patelni, i gotujemy jeszcze ok. 3min.
Podajemy z liśćmi sałaty skropionymi oliwą, i octem balsamicznym.