Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli masz dość chińskich zupek, a potrafisz utrzymać w ręku nóż, i nie przypalasz wody, to jest idealny przepis dla ciebie. Ugotujesz coś naprawdę pysznego, i zdrowego, z kilku prostych składników, nie marnując przy tym całego dnia.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 627
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 987
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1987
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 627
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 987
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1987
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Cukinie i cebulę kroimy w drobną kostkę.
Na patelni podsmażamy pokrojone w kostkę tofu. Kiedy lekko się zarumieni dodajemy cukinie i cebulę, oraz wyciśnięty przez praskę czosnek.
Podsmażamy wszystko aż cebula się zarumieni.
Wrzucamy pomidory.
Dodajemy sos sojowy, cukier, harrise.
Pozwalamy gotować się wszystkiemu kilka minut na mocny ogniu, tak żeby wszystkie smaki połączyły się ze sobą. Doprawiamy solą.
Łączymy makaron z sosem na patelni, i gotujemy jeszcze ok. 3min.
Podajemy z liśćmi sałaty skropionymi oliwą, i octem balsamicznym.