Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Postanowiliśmy zrobić makaron troszkę inaczej. Zostało nam trochę kapusty, więc stąd to połączenie.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4245
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 65
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 42
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 74
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 379
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4245
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 65
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 42
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 74
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 379
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Cebulę siekamy, szklimy na rozgrzanym tłuszczu. Kapustę szatkujemy, dodajemy do cebuli, chwilę razem podsmażamy i zalewamy wrzątkiem. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, pół łyżeczki soli, szczyptę kminku i dusimy pod przykryciem przez 15-20 min. Ziele i liść wyjmujemy, kapustę lekko studzimy i miksujemy na gładko. W razie potrzeby redukujemy płyn, do smaku doprawiamy solą, pieprzem i kminkiem. Wrzucamy posiekany koperek, dodajemy śmietanę, mieszamy. Do kapusty dodajemy makaron, dokładnie łączymy i podajemy od razu po przygotowaniu.