Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Postanowiliśmy zrobić makaron troszkę inaczej. Zostało nam trochę kapusty, więc stąd to połączenie.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2862
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2862
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Cebulę siekamy, szklimy na rozgrzanym tłuszczu. Kapustę szatkujemy, dodajemy do cebuli, chwilę razem podsmażamy i zalewamy wrzątkiem. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, pół łyżeczki soli, szczyptę kminku i dusimy pod przykryciem przez 15-20 min. Ziele i liść wyjmujemy, kapustę lekko studzimy i miksujemy na gładko. W razie potrzeby redukujemy płyn, do smaku doprawiamy solą, pieprzem i kminkiem. Wrzucamy posiekany koperek, dodajemy śmietanę, mieszamy. Do kapusty dodajemy makaron, dokładnie łączymy i podajemy od razu po przygotowaniu.