Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 462
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 220
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 462
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 220
Przepis dnia
Składniki
Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy. Filet oczyścić ,pokroić na małe kawałki ,oprószyć solą i pieprzem i dodać kilka kropli sosu sojowego. Wstawić do lodówki na czas przygotowania sosu po czym usmażyć. Do wody wrzucamy ser gorgonzola ,roztapiamy go na średnim ogniu cały czas mieszając by nie przywarł do dna. Jak się rozpuści dodajemy ser mozzarella i nadal mieszamy do zupełnego rozpuszczenia. Następnie śmietanę rozrabiamy z mąką i dodajemy odrobinę sosu by pozbyć się grudek. Śmietanę wlewamy do sosu ,zagotowujemy. Doprawiamy do smaku pieprzem ,odrobiną vegety i wsypujemy posiekaną natkę pietruszki (część zostawiamy do posypania na talerzu). Podajemy z makaronem i kurczakiem smażonym na margarynie tuż po przygotowaniu sosu.