Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5344
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34494
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2148
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113812
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5344
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34494
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2148
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113812
Składniki
Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy. Filet oczyścić ,pokroić na małe kawałki ,oprószyć solą i pieprzem i dodać kilka kropli sosu sojowego. Wstawić do lodówki na czas przygotowania sosu po czym usmażyć. Do wody wrzucamy ser gorgonzola ,roztapiamy go na średnim ogniu cały czas mieszając by nie przywarł do dna. Jak się rozpuści dodajemy ser mozzarella i nadal mieszamy do zupełnego rozpuszczenia. Następnie śmietanę rozrabiamy z mąką i dodajemy odrobinę sosu by pozbyć się grudek. Śmietanę wlewamy do sosu ,zagotowujemy. Doprawiamy do smaku pieprzem ,odrobiną vegety i wsypujemy posiekaną natkę pietruszki (część zostawiamy do posypania na talerzu). Podajemy z makaronem i kurczakiem smażonym na margarynie tuż po przygotowaniu sosu.