Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały pomysł na szybki, łatwy i smaczny obiad z „mięsem” w roli głównej.
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 71450
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 517
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15522
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3363
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 71450
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 517
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15522
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3363
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Szpinak umyj i podsmaż na rozgrzanej patelni dodając ząbek czosnki. Przełóż do miseczki. Następnie na rozgrzanej patelni zeszklij cebulę. Dodaj pokrojonego w kostkę indyka i podsmaż. Dodaj szpinak i opcjonalnie czosnek niedźwiedzi i wymieszaj wszystko z indykiem następnie dodaj ugotowany makaron i kilka łyżek śmietany ( tak aby składniki połączyły się z makaronem ). Następnie posyp tartym parmezanem i wszystko wymieszaj kilka razy do uzyskania sosu serowo-śmietanowego. Wykładaj od razu na talerze.