Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały pomysł na szybki, łatwy i smaczny obiad z „mięsem” w roli głównej.
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 494
Słodkie tosty, robię je gdy chcę dodać słodki dodatek do śniadania lub kawy....
Odsłon: 145
Knedle to danie szybkie i łatwe w wykonaniu. Pomimo swej kaloryczności są dan...
Odsłon: 261
Faszerowana papryka to jedno z tych dań, które łączą w sobie wyjątkowy smak,...
Odsłon: 155
Suflet twarogowy z sezonowymi owocami to rewelacyjne letnie śniadanie lub des...
Odsłon: 3857
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 494
Słodkie tosty, robię je gdy chcę dodać słodki dodatek do śniadania lub kawy....
Odsłon: 145
Knedle to danie szybkie i łatwe w wykonaniu. Pomimo swej kaloryczności są dan...
Odsłon: 261
Faszerowana papryka to jedno z tych dań, które łączą w sobie wyjątkowy smak,...
Odsłon: 155
Suflet twarogowy z sezonowymi owocami to rewelacyjne letnie śniadanie lub des...
Odsłon: 3857
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Szpinak umyj i podsmaż na rozgrzanej patelni dodając ząbek czosnki. Przełóż do miseczki. Następnie na rozgrzanej patelni zeszklij cebulę. Dodaj pokrojonego w kostkę indyka i podsmaż. Dodaj szpinak i opcjonalnie czosnek niedźwiedzi i wymieszaj wszystko z indykiem następnie dodaj ugotowany makaron i kilka łyżek śmietany ( tak aby składniki połączyły się z makaronem ). Następnie posyp tartym parmezanem i wszystko wymieszaj kilka razy do uzyskania sosu serowo-śmietanowego. Wykładaj od razu na talerze.