Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 28696
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 626
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4393
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 28696
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 626
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4393
Składniki
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Brokuły ugotować wg przepisu na opakowaniu. Na patelni, na oleju rzepakowym i maśle zeszklić cebulę pokrojoną w drobną kostkę i czosnek też drobno pokrojony. Dodać kabanosy pokrojone po skosie w pióra, cukinię pokrojoną w grubą kostkę i pieczarki pokrojone na ćwiartki. Dusić mieszać. Dodać szklankę bulionu lub wody z czajnika. Dodać śmietanę zahartowaną sosem, pieprz młotkowany z kolendrą, sól do smaku. Dodać pokrojone liście kolendry i ugotowane brokuły oraz makaron. Wszystko dobrze pomieszać. Porcje makaronu z warzywami podawać gorące posypane wiórkami sera cheddar. Smacznego.