Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedsmak nadchodzącej jesieni.. makaron z grzybami!
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2603
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1088
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4889
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 395
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 861
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 10930
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2603
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1088
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4889
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 395
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 861
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 10930
Składniki
Grzyby zalewamy odrobiną mleka i odstawiamy. Makaron wrzucamy do wrzącej i osolonej wody, gotujemy al dente. Pierś z kaczki myjemy, odcinamy skórę, i kroimy w średniej wielkości kawałki. Doprawiamy solą i pieprzem, smażymy z dwóch stron na odrobinie oliwy. Czosnek i cebulę drobno siekamy. Gdy kaczka jest gotowa, dodajemy cebulę, czosnek i grzyby, dolewamy odrobinę wody i chwilę dusimy. Następnie dodajemy śmietanę, doprawiamy solą, pieprzem i szafranem. Dusimy aż sos się zredukuje. Odcedzony makaron nakładamy na talerz, i polewamy sosem.