Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedsmak nadchodzącej jesieni.. makaron z grzybami!
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 343
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 534
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 741
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 343
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 534
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 741
Składniki
Grzyby zalewamy odrobiną mleka i odstawiamy. Makaron wrzucamy do wrzącej i osolonej wody, gotujemy al dente. Pierś z kaczki myjemy, odcinamy skórę, i kroimy w średniej wielkości kawałki. Doprawiamy solą i pieprzem, smażymy z dwóch stron na odrobinie oliwy. Czosnek i cebulę drobno siekamy. Gdy kaczka jest gotowa, dodajemy cebulę, czosnek i grzyby, dolewamy odrobinę wody i chwilę dusimy. Następnie dodajemy śmietanę, doprawiamy solą, pieprzem i szafranem. Dusimy aż sos się zredukuje. Odcedzony makaron nakładamy na talerz, i polewamy sosem.