Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 5800
Dodano: 28.02.2008
Odsłon: 40632
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Umyty kalafior podzielić na różyczki, blanszować ok. 4-5 min w osolonym wrzątku. Odcedzić. Zachować wodę, w wywarze z kalafiora ugotować makaron. Na patelnię wylać oliwę, dodać czosnek, po chwili kalafior, poddusić przez min 5 min. Makaron odcedzić, dorzucić do kalafiora i trzymać chwilę razem na patelni. Zdjąć z ognia, przełożyć na talerze, posypać owczym serem, polać pozostała oliwą, udekorować wedle uznania.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

gvlba 09 marca 2009Zgłoś do usunięcia
Muszę powiedziec że masz bardzo ciekawe przepisy.Już niejeden wypróbowałam.15 Kto głosował? | Odpowiedz