Do góry

Dania główne Przepis na:

Penne z kurczakiem i szpinakiem

Penne z kurczakiem i szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 198

Dodano:

Odsłon: 1920

Szybki pomysł na obiad

Składniki

  • Pierś z kurczaka 30 dag
  • szpinak w liściach mrożony
  • czosnek 3 ząbki
  • Ser żółty
  • Makaron penne 300 gram
  • Łyżka śmietany
  • Czarnuszka
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Penne z kurczakiem i szpinakiem

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, dodać przyprawy: pikantna przyprawa do kurczaka, sól, pieprz, zioła prowansalskie, kurkumę. Rozgrzać patelnię, smażyć kurczaka około 15 minut.

  2. W międzyczasie pokroić czosnek i podsmażyć na drugiej patelni. Po kilku minutach dodać szpinak. Po podsmażeniu szpinaku z czosnkiem, dodać łyżkę śmietany.

  3. Szpinak połączyć z kurczakiem i gotować wszystko razem jeszcze kilka minut. Odcedzić makaron, dodać gotowy szpinak z kurczakiem. Całość posypać czarnuszką i odrobiną startego żółtego sera.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń