Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki pomysł na obiad
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 705
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 199
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1384
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 705
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 199
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1384
Składniki
Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, dodać przyprawy: pikantna przyprawa do kurczaka, sól, pieprz, zioła prowansalskie, kurkumę. Rozgrzać patelnię, smażyć kurczaka około 15 minut.
W międzyczasie pokroić czosnek i podsmażyć na drugiej patelni. Po kilku minutach dodać szpinak. Po podsmażeniu szpinaku z czosnkiem, dodać łyżkę śmietany.
Szpinak połączyć z kurczakiem i gotować wszystko razem jeszcze kilka minut. Odcedzić makaron, dodać gotowy szpinak z kurczakiem. Całość posypać czarnuszką i odrobiną startego żółtego sera.