Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam dziś przepis na na prosty i szybki obiad w pół godziny. Użyłam do niego mozarelli, ale bardziej nadawałby się ser pleśniowy, także jeśli ktoś lubi, to bardziej polecam.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1442
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 211
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1442
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 211
Składniki
Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w plasterki. Pora kroimy w drobne ćwierć-plasterki. Mozarellę kroimy w kosteczkę. Na dnie większego garnka rozgrzewamy oliwę, wrzucamy pieczarki, które solimy i smażymy. Następnie sypiemy bardzo dużo tymianku i trochę pieprzu. Nastawiamy wodę na makaron. Do pieczarek dodajemy pokrojonego pora i znów chwilę smażymy. Wrzątek na makaron solimy 3 łyżeczki soli i makaron gotujemy al dente. Nie odcedzamy go, nie przelewamy zimną wodą. Do smażących się pieczarek z porem wlewamy szklankę bulionu i czekamy, aż to się ładnie zagotuje. Gdy się już zagotuje, dodajemy pokrojoną mozarellę, mieszamy. W tym momencie makaron powinien być już gotowy. Ugotowany, gorący makaron przekładamy bezpośrednio do gara z sosem, mieszamy i gotowe. Smacznego :-)