Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam dziś przepis na na prosty i szybki obiad w pół godziny. Użyłam do niego mozarelli, ale bardziej nadawałby się ser pleśniowy, także jeśli ktoś lubi, to bardziej polecam.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5975
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9037
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8378
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5761
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5975
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9037
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8378
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5761
Składniki
Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w plasterki. Pora kroimy w drobne ćwierć-plasterki. Mozarellę kroimy w kosteczkę. Na dnie większego garnka rozgrzewamy oliwę, wrzucamy pieczarki, które solimy i smażymy. Następnie sypiemy bardzo dużo tymianku i trochę pieprzu. Nastawiamy wodę na makaron. Do pieczarek dodajemy pokrojonego pora i znów chwilę smażymy. Wrzątek na makaron solimy 3 łyżeczki soli i makaron gotujemy al dente. Nie odcedzamy go, nie przelewamy zimną wodą. Do smażących się pieczarek z porem wlewamy szklankę bulionu i czekamy, aż to się ładnie zagotuje. Gdy się już zagotuje, dodajemy pokrojoną mozarellę, mieszamy. W tym momencie makaron powinien być już gotowy. Ugotowany, gorący makaron przekładamy bezpośrednio do gara z sosem, mieszamy i gotowe. Smacznego :-)