Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 30-12-2012
Więcej na profilu.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 901
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5497
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8668
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17791
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 901
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5497
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8668
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17791
Składniki
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i wrzucić posiekaną cebulę oraz przetarty przez praskę czosnek. Smażyć około 3 minuty. Dodać startą na grubych oczkach marchew i drobno pokrojone łodygi selera naciowego. Smażyć kolejne 5 minut, dodać sardynki i podlać wszystko winem. Dusić, aż wino odparuje. Dodać sos pomidorowy i dusić przez kolejne 5 minut. W międzyczasie w osolonej wodzie ugotować makaron. Odcedzić i przelać zimną wodą, aby makaron się nie posklejał. Doprawić sos solą i pieprzem. Na patelnię wrzucić ugotowany makaron i wszytko dokładnie wymieszać. W razie potrzeby ponownie doprawić. Podgrzać makaron i od razu podawać.
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i wrzucić posiekaną cebulę oraz przetarty przez praskę czosnek. Smażyć około 3 minuty.
Dodać startą na grubych oczkach marchew i drobno pokrojone łodygi selera naciowego. Smażyć kolejne 5 minut, dodać sardynki i podlać wszystko winem. Dusić, aż wino odparuje.
Dodać sos pomidorowy i dusić przez kolejne 5 minut. W międzyczasie w osolonej wodzie ugotować makaron. Odcedzić i przelać zimną wodą, aby makaron się nie posklejał. Doprawić sos solą i pieprzem.
Na patelnię wrzucić ugotowany makaron i wszytko dokładnie wymieszać. W razie potrzeby ponownie doprawić. Podgrzać makaron i od razu podawać.