Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 30-12-2012
Więcej na profilu.
Paprykarz szczeciński to wymieszane mięso ryb, ryż, koncentrat pomidorowy, o...
Odsłon: 16
Tradycyjnych makówek śląskich nie może zabraknąć na moim świątecznym stole, j...
Odsłon: 162
Dzisiaj przepisów na bigos mamy tyle ile domów, w których jest przyrządzany....
Odsłon: 170
Paprykarz szczeciński to wymieszane mięso ryb, ryż, koncentrat pomidorowy, o...
Odsłon: 16
Tradycyjnych makówek śląskich nie może zabraknąć na moim świątecznym stole, j...
Odsłon: 162
Dzisiaj przepisów na bigos mamy tyle ile domów, w których jest przyrządzany....
Odsłon: 170
Składniki
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i wrzucić posiekaną cebulę oraz przetarty przez praskę czosnek. Smażyć około 3 minuty. Dodać startą na grubych oczkach marchew i drobno pokrojone łodygi selera naciowego. Smażyć kolejne 5 minut, dodać sardynki i podlać wszystko winem. Dusić, aż wino odparuje. Dodać sos pomidorowy i dusić przez kolejne 5 minut. W międzyczasie w osolonej wodzie ugotować makaron. Odcedzić i przelać zimną wodą, aby makaron się nie posklejał. Doprawić sos solą i pieprzem. Na patelnię wrzucić ugotowany makaron i wszytko dokładnie wymieszać. W razie potrzeby ponownie doprawić. Podgrzać makaron i od razu podawać.
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i wrzucić posiekaną cebulę oraz przetarty przez praskę czosnek. Smażyć około 3 minuty.
Dodać startą na grubych oczkach marchew i drobno pokrojone łodygi selera naciowego. Smażyć kolejne 5 minut, dodać sardynki i podlać wszystko winem. Dusić, aż wino odparuje.
Dodać sos pomidorowy i dusić przez kolejne 5 minut. W międzyczasie w osolonej wodzie ugotować makaron. Odcedzić i przelać zimną wodą, aby makaron się nie posklejał. Doprawić sos solą i pieprzem.
Na patelnię wrzucić ugotowany makaron i wszytko dokładnie wymieszać. W razie potrzeby ponownie doprawić. Podgrzać makaron i od razu podawać.