Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 163
Polecam.
Odsłon: 786
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 123
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 163
Polecam.
Odsłon: 786
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 123
Składniki
Siekamy cebule na drobno ,oliwki kroimy na polowki ,obieramy czosnek i kroimy w cieniutkie paseczki (moze byc rozgnieciony praska ja wole wieksze kawalki) .
Na rozgrzana patelnie wlewamy oliwe i wrzucamy cebule,gdy sie juz zarumieni dodajemy czosnek i oliwki.Smazymy 3 minuty dodajemy odsaczonego tunczyka,rosolek, lisc laurowy i ziele angielskie.Smazymy na wolnym ogniu ok 10 minut po czym wlewamy smietane.Smazymy jeszcze 5 minut zeby skladniki przeszly przyprawami.Doprawiamy sola i pieprzem do smaku.Sos nie powinien byc zbyt gesty dlatego mozna dolac odrobine wody jesli zbytnio odparuje.
Podajemy z goracym ugotowanym makaronem. SMACZNEGO!!!