Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5242
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 816
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11652
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5038
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1283
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5242
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 816
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11652
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5038
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1283
Składniki
Siekamy cebule na drobno ,oliwki kroimy na polowki ,obieramy czosnek i kroimy w cieniutkie paseczki (moze byc rozgnieciony praska ja wole wieksze kawalki) .
Na rozgrzana patelnie wlewamy oliwe i wrzucamy cebule,gdy sie juz zarumieni dodajemy czosnek i oliwki.Smazymy 3 minuty dodajemy odsaczonego tunczyka,rosolek, lisc laurowy i ziele angielskie.Smazymy na wolnym ogniu ok 10 minut po czym wlewamy smietane.Smazymy jeszcze 5 minut zeby skladniki przeszly przyprawami.Doprawiamy sola i pieprzem do smaku.Sos nie powinien byc zbyt gesty dlatego mozna dolac odrobine wody jesli zbytnio odparuje.
Podajemy z goracym ugotowanym makaronem. SMACZNEGO!!!