Do góry

Dania główne Przepis na:

Penne z tuńczykiem i oliwkami

Penne z tuńczykiem i oliwkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 41 Ocena: 565

Dodano:

Odsłon: 536

Szybkie i smaczne

Składniki

  • tuńczyk w sosie wlasnym, 1 puszka
  • cebula, 1 duza
  • oliwki zielone, 150g
  • czosnek, 4 zabki
  • smietanka 30%, 200 ml
  • Makaron penne, 300g
  • sol i pieprz
  • lisc laurowy
  • ziele angielskie
  • rosolek warzywny, 1 sztuka
  • oliwa, 2 lyzki stolowe
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Penne z tuńczykiem i oliwkami

Przygotowanie

  1. Siekamy cebule na drobno ,oliwki kroimy na polowki ,obieramy czosnek i kroimy w cieniutkie paseczki (moze byc rozgnieciony praska ja wole wieksze kawalki) .

  2. Na rozgrzana patelnie wlewamy oliwe i wrzucamy cebule,gdy sie juz zarumieni dodajemy czosnek i oliwki.Smazymy 3 minuty dodajemy odsaczonego tunczyka,rosolek, lisc laurowy i ziele angielskie.Smazymy na wolnym ogniu ok 10 minut po czym wlewamy smietane.Smazymy jeszcze 5 minut zeby skladniki przeszly przyprawami.Doprawiamy sola i pieprzem do smaku.Sos nie powinien byc zbyt gesty dlatego mozna dolac odrobine wody jesli zbytnio odparuje.

  3. Podajemy z goracym ugotowanym makaronem.

    SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń