Do góry

Dania główne Przepis na:

Penne z tuńczykiem na ciepło

Penne z tuńczykiem na ciepło

Autor:

Przepisów i artykułów: 588 Ocena: 4600

Dodano:

Odsłon: 450

Szybkie i proste danie. Propozycja na szybki obiad lub kolację na ciepło.Makaron penne podany z tuńczykiem z puszki, suszonymi pomidorami z dodatkiem czosnku w delikatnie pikantnym wydaniu:)

Składniki

  • makaron penne 25 dag
  • tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
  • pomidory suszone 6 szt
  • czosnek 4 ząbki
  • olej /najlepiej po suszonych pomidorach/ 3 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz cytrynowy do smaku
  • harrisa do smaku
  • natka pietruszki
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Penne z tuńczykiem na ciepło

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu i odsączamy.
    Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju, wrzucamy drobno posiekany czosnek i podsmażamy 2-3 min. często mieszając by się nie przypalił. Dodajemy lekko odsączonego tuńczyka, pokrojone suszone pomidory, doprawiamy do smaku i podsmażamy 2-3 min. Na koniec na patelnię dodajemy odsączony makaron i mieszając podgrzewamy kolejne 2-3 min. W razie potrzeby dodajemy odrobinę oleju.
    Przed podaniem dekorujemy natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

fafiatko 28 lipca Sietnie musi smakowac dodatek suszonych pomidowów do tunczykowego makaronu! Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń