Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste danie. Propozycja na szybki obiad lub kolację na ciepło.Makaron penne podany z tuńczykiem z puszki, suszonymi pomidorami z dodatkiem czosnku w delikatnie pikantnym wydaniu:)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3730
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3803
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 373
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 688
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3730
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3803
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 373
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 688
Składniki
Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu i odsączamy. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju, wrzucamy drobno posiekany czosnek i podsmażamy 2-3 min. często mieszając by się nie przypalił. Dodajemy lekko odsączonego tuńczyka, pokrojone suszone pomidory, doprawiamy do smaku i podsmażamy 2-3 min. Na koniec na patelnię dodajemy odsączony makaron i mieszając podgrzewamy kolejne 2-3 min. W razie potrzeby dodajemy odrobinę oleju. Przed podaniem dekorujemy natką pietruszki.