Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na szybki i pyszny obiad - makaron z tuńczykiem - w pół godziny wyczarujemy przepyszne i sycące danie - serdecznie polecam :-)
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 55
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 30
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 57
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 331
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2553
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 55
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 30
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 57
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 331
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2553
Składniki
Masło rozpuszczamy na patelni. W międzyczasie gotujemy makaron jak zwykle. Gdy masło się rozpuści to dorzucamy do niego odsączonego tuńczyka z puszki. Rozdrabniamy widelcem. Następnie dodajemy pół łyżeczki mielonego anyżu, tartą skórkę z cytryny. Mieszamy i chwilę dusimy. Teraz czas na śmietanę. Mieszamy i chwilę dusimy. Na końcu doprawiamy odpowiednio solą i pieprzem (tak sporo tego pieprzu polecam). Siekamy garść świeżej natki pietruszki. Ugotowany makaron przekładamy na patelnię, w której tworzyliśmy sos i mieszamy wszystko razem i gotowe. Podajemy posypane świeżą natką pietruszki. Smacznego :-)