Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na szybki i pyszny obiad - makaron z tuńczykiem - w pół godziny wyczarujemy przepyszne i sycące danie - serdecznie polecam :-)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5294
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 847
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11722
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5059
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1314
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5294
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 847
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11722
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5059
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1314
Składniki
Masło rozpuszczamy na patelni. W międzyczasie gotujemy makaron jak zwykle. Gdy masło się rozpuści to dorzucamy do niego odsączonego tuńczyka z puszki. Rozdrabniamy widelcem. Następnie dodajemy pół łyżeczki mielonego anyżu, tartą skórkę z cytryny. Mieszamy i chwilę dusimy. Teraz czas na śmietanę. Mieszamy i chwilę dusimy. Na końcu doprawiamy odpowiednio solą i pieprzem (tak sporo tego pieprzu polecam). Siekamy garść świeżej natki pietruszki. Ugotowany makaron przekładamy na patelnię, w której tworzyliśmy sos i mieszamy wszystko razem i gotowe. Podajemy posypane świeżą natką pietruszki. Smacznego :-)