Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny makaron z mięsno-pomidorowym sosem
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1443
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 51
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1367
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 260
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1443
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 51
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1367
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 260
Składniki
Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć mięso, cały czas je rozdrabniając widelcem.
Dodać posiekaną cebulkę i przeciśnięte ząbki czosnku. Posolić, popieprzyć, dodać łyżeczkę bazyli, oregano i szczyptę pieprzu cayenne.Podlać 0,5 szklanki bulionu dusić 20 minut.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę lub pomidory z puszki dołożyć do gotującego się mięsa. Poddusić razem około 10 minut. Podawać z rurkami. Dla odmiany wierzch można posypać serem żółtym bądz parmezanem i zapiec w piekarniku.