Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny makaron z mięsno-pomidorowym sosem
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68744
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2095
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68744
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2095
Składniki
Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć mięso, cały czas je rozdrabniając widelcem.
Dodać posiekaną cebulkę i przeciśnięte ząbki czosnku. Posolić, popieprzyć, dodać łyżeczkę bazyli, oregano i szczyptę pieprzu cayenne.Podlać 0,5 szklanki bulionu dusić 20 minut.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę lub pomidory z puszki dołożyć do gotującego się mięsa. Poddusić razem około 10 minut. Podawać z rurkami. Dla odmiany wierzch można posypać serem żółtym bądz parmezanem i zapiec w piekarniku.