Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryki w różnych kolorach, pomidory, cebula i czosnek, pyszny intensywny smak lata. Z makaronem, ryżem, pieczywem jak kto lubi.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 397
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 2119
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 83
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 93
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 397
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 2119
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 83
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 93
Składniki
Papryki myjemy, kroimy w paski, pomidory parzymy obieramy ze skórki, kroimy w kostkę, cebulę obieramy i kroimy w kostkę. W rondelku rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, oregano, wlewamy wino i mieszamy. Dodajemy paprykę i pomidory. Dusimy aż papryka będzie miękka. Doprawiamy ostrą papryczką, solą i pieprzem. Podajemy z pieczywem, ryżem lub makaronem.