Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryki w różnych kolorach, pomidory, cebula i czosnek, pyszny intensywny smak lata. Z makaronem, ryżem, pieczywem jak kto lubi.
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 125
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3367
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 54
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 144
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 125
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3367
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 54
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 144
Składniki
Papryki myjemy, kroimy w paski, pomidory parzymy obieramy ze skórki, kroimy w kostkę, cebulę obieramy i kroimy w kostkę. W rondelku rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, oregano, wlewamy wino i mieszamy. Dodajemy paprykę i pomidory. Dusimy aż papryka będzie miękka. Doprawiamy ostrą papryczką, solą i pieprzem. Podajemy z pieczywem, ryżem lub makaronem.