Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryki w różnych kolorach, pomidory, cebula i czosnek, pyszny intensywny smak lata. Z makaronem, ryżem, pieczywem jak kto lubi.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 130
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 30
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 130
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 30
Składniki
Papryki myjemy, kroimy w paski, pomidory parzymy obieramy ze skórki, kroimy w kostkę, cebulę obieramy i kroimy w kostkę. W rondelku rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, oregano, wlewamy wino i mieszamy. Dodajemy paprykę i pomidory. Dusimy aż papryka będzie miękka. Doprawiamy ostrą papryczką, solą i pieprzem. Podajemy z pieczywem, ryżem lub makaronem.