Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny sposób na podanie drobiu w bardziej wysmakowanej formie.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 781
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5562
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9393
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 198
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 781
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5562
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9393
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 198
Składniki
Trzeba ściąć połówki mięsa z tuszki, tak aby zostałoa kostka w skrzydełku, pierś, udko, i kostka w pałce całość połączona skórą.
Udko najlepiej przekręcić aby nie było przerwy do piersi. Kawałek owija się plastrami szynki. Nie polecam plastrów wędzonego boczku- zbyt bardzo zdominuje smak perlicy- chyba, że ktoś lubi. Na patelni rumieni się kawałki perlicy wraz z posiekaną cebulą. Gdy wszytko będzie rumiane perlicę podlewa się białym winem lub bulionem, , 1/2 szkl zalewy z brzoskwiń. Całość trzeba posolić, popieprzyć i dodać dużą szczyptę roztartego tymianku. Całość powinna się dusić pod przykryciem około godziny. Na 15 minut przed końcem warto dodać jeszcze brzoskwinie. Sos powinien się sam zredukować, jeśli jest go za mało można podlać wina lub bulionu.
Smacznego :)