Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny sposób na podanie drobiu w bardziej wysmakowanej formie.
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 19
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 54
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 88
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 26
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 19
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 54
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 88
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 26
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Składniki
Trzeba ściąć połówki mięsa z tuszki, tak aby zostałoa kostka w skrzydełku, pierś, udko, i kostka w pałce całość połączona skórą.
Udko najlepiej przekręcić aby nie było przerwy do piersi. Kawałek owija się plastrami szynki. Nie polecam plastrów wędzonego boczku- zbyt bardzo zdominuje smak perlicy- chyba, że ktoś lubi. Na patelni rumieni się kawałki perlicy wraz z posiekaną cebulą. Gdy wszytko będzie rumiane perlicę podlewa się białym winem lub bulionem, , 1/2 szkl zalewy z brzoskwiń. Całość trzeba posolić, popieprzyć i dodać dużą szczyptę roztartego tymianku. Całość powinna się dusić pod przykryciem około godziny. Na 15 minut przed końcem warto dodać jeszcze brzoskwinie. Sos powinien się sam zredukować, jeśli jest go za mało można podlać wina lub bulionu.
Smacznego :)