Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite danie kuchni włoskiej, można użyć kurczaka ale wybrałam perlicę bo jest mniejsza i według mnie smaczniejsza.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 383
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 383
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Tuszkę natarłam sola i pieprzem, można ją na chwile zostawić w lodówce.
W moździerzu roztarłam nasiona gorczycy- nie musi być drobno. Gorczycę dodałam do masła, jeszcze papryka słodka, cukier i sok z cytryny. Masłem natarłam tuszkę.
Przy okazji upiekłam warzywa, do rękawa dałam pokrojone w kostkę ziemniaki, cukinię i pomidory i cebulę, całość lekko posoliłam i skropiłam olejem i wymieszałam. Perlicę dałam na warzywa i piekłam 1,5 h w 180 C. Pod koniec można rozciąć rękaw aby perlica się przypiekła.
Smacznego :)