Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite danie kuchni włoskiej, można użyć kurczaka ale wybrałam perlicę bo jest mniejsza i według mnie smaczniejsza.
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 965
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1114
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10225
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 965
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1114
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10225
Składniki
Tuszkę natarłam sola i pieprzem, można ją na chwile zostawić w lodówce.
W moździerzu roztarłam nasiona gorczycy- nie musi być drobno. Gorczycę dodałam do masła, jeszcze papryka słodka, cukier i sok z cytryny. Masłem natarłam tuszkę.
Przy okazji upiekłam warzywa, do rękawa dałam pokrojone w kostkę ziemniaki, cukinię i pomidory i cebulę, całość lekko posoliłam i skropiłam olejem i wymieszałam. Perlicę dałam na warzywa i piekłam 1,5 h w 180 C. Pod koniec można rozciąć rękaw aby perlica się przypiekła.
Smacznego :)