Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite danie kuchni włoskiej, można użyć kurczaka ale wybrałam perlicę bo jest mniejsza i według mnie smaczniejsza.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14580
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19643
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14580
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19643
Składniki
Tuszkę natarłam sola i pieprzem, można ją na chwile zostawić w lodówce.
W moździerzu roztarłam nasiona gorczycy- nie musi być drobno. Gorczycę dodałam do masła, jeszcze papryka słodka, cukier i sok z cytryny. Masłem natarłam tuszkę.
Przy okazji upiekłam warzywa, do rękawa dałam pokrojone w kostkę ziemniaki, cukinię i pomidory i cebulę, całość lekko posoliłam i skropiłam olejem i wymieszałam. Perlicę dałam na warzywa i piekłam 1,5 h w 180 C. Pod koniec można rozciąć rękaw aby perlica się przypiekła.
Smacznego :)