Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite danie kuchni włoskiej, można użyć kurczaka ale wybrałam perlicę bo jest mniejsza i według mnie smaczniejsza.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118854
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8752
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3186
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2609
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118854
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8752
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3186
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2609
Składniki
Tuszkę natarłam sola i pieprzem, można ją na chwile zostawić w lodówce.
W moździerzu roztarłam nasiona gorczycy- nie musi być drobno. Gorczycę dodałam do masła, jeszcze papryka słodka, cukier i sok z cytryny. Masłem natarłam tuszkę.
Przy okazji upiekłam warzywa, do rękawa dałam pokrojone w kostkę ziemniaki, cukinię i pomidory i cebulę, całość lekko posoliłam i skropiłam olejem i wymieszałam. Perlicę dałam na warzywa i piekłam 1,5 h w 180 C. Pod koniec można rozciąć rękaw aby perlica się przypiekła.
Smacznego :)