Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pesto z pieczonej papryki i pomidorów"
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17405
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1096
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6290
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 584
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17405
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1096
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6290
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 584
Składniki
Papryki wstaw do piekarnika i piecz w 220°C, aż sczernieje skórka. Gdy ostygną, obierz je i usuń nasiona. Następnie zmiksuj paprykę z nerkowcami, suszonymi pomidorami, chilli, oliwkami, czosnkiem i listkami ziół. Dodaj 3 łyżki oliwy, dopraw solą i pieprzem.
Przekrój bagietkę wzdłuż, upiecz na grillu i posmaruj pesto paprykowym. Pokrop pesto oliwą i przechowuj w lodówce – aby miało dłuższy okres trwałości niż tydzień, możesz je zapasteryzować.
Czas przygotowania: 35 minut. Poziom: łatwyŹródło: TV14