Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wartościowe odżywczo i smaczne danie.
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 126
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 746
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 357
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 126
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 746
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 357
Składniki
Ciecierzycę namoczyć na noc, a następnie ugotować w lekko osolonej wodzie. Wodę odlać. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Czosnek, cebulę i chili drobno pokroić i zeszklić w garnku na oleju. Dolać szklankę wody. Dorzucić umytą i pokrojoną w kostkę cukinię. Dusić wszystko pod przykryciem. Dodać koncentrat pomidorowy, przyprawy i ciecierzycę. Dusić jeszcze do znacznego zredukowania zawartości płynu w garnku. Nabrać chochelką nieco wywaru. Rozprowadzić w nim mąkę i wlać do garnka. Chwilę jeszcze gotować. Podawać oczywiście z ugotowanym makaronem.