Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pide ze szpinakiem i jajkiem to rewelacyjne danie kuchni tureckiej. Moja wersja jest ze szpinakiem więc jeśli go lubisz to na pewno ta przekąska przypadnie Ci do gustu. Jest pyszna, syta i pięknie prezentuje się na talerzu.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie i dodajemy cukier. Odstawiamy na 5 minut. Do miski wsypujemy mąkę oraz sól i oliwę a następnie zaczyn. Wyrabiamy ciasto i odstawiamy na 30 minut. Na patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Dodajemy szpinak oraz przyprawy i całość dusimy aż do odparowania wody. Z ciasta formujemy łódki a do środka nakładamy szpinak. Delikatnie wbijamy jajka i posypujemy suszonymi pomidorami. Boki łódek smaruje rozpuszczonym masłem i piekę w 220 stopniach ok 25 minut.