Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pide ze szpinakiem i jajkiem to rewelacyjne danie kuchni tureckiej. Moja wersja jest ze szpinakiem więc jeśli go lubisz to na pewno ta przekąska przypadnie Ci do gustu. Jest pyszna, syta i pięknie prezentuje się na talerzu.
Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie i dodajemy cukier. Odstawiamy na 5 minut.
Do miski wsypujemy mąkę oraz sól i oliwę a następnie zaczyn. Wyrabiamy ciasto i odstawiamy na 30 minut.
Na patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Dodajemy szpinak oraz przyprawy i całość dusimy aż do odparowania wody.
Z ciasta formujemy łódki a do środka nakładamy szpinak. Delikatnie wbijamy jajka i posypujemy suszonymi pomidorami. Boki łódek smaruje rozpuszczonym masłem i piekę w 220 stopniach ok 25 minut.
Każdy jadł nasze tradycyjne pączki, ale czy znacie tureckie pączki lokma. Są...
Odsłon: 365
Kiełbasa zrobiona jest z golonki wieprzowej, boczku oraz łopatki wieprzowej....
Odsłon: 15
Świetna alternatywa dla mięsnych burgerów. Inspiracją są smaki azjatyckie, al...
Odsłon: 16
W sezonie cukiniowym warto wykorzystać te pyszne i wartościowe warzywo, u mni...
Odsłon: 294
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na r...
Odsłon: 386
Makaron z mięsem i sosem pomidorowym to doskonała propozycja na szybki, smacz...
Odsłon: 133
Kiełbasa zrobiona jest z golonki wieprzowej, boczku oraz łopatki wieprzowej....
Odsłon: 15
Świetna alternatywa dla mięsnych burgerów. Inspiracją są smaki azjatyckie, al...
Odsłon: 16
W sezonie cukiniowym warto wykorzystać te pyszne i wartościowe warzywo, u mni...
Odsłon: 294
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na r...
Odsłon: 386
Makaron z mięsem i sosem pomidorowym to doskonała propozycja na szybki, smacz...
Odsłon: 133
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie i dodajemy cukier. Odstawiamy na 5 minut. Do miski wsypujemy mąkę oraz sól i oliwę a następnie zaczyn. Wyrabiamy ciasto i odstawiamy na 30 minut. Na patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Dodajemy szpinak oraz przyprawy i całość dusimy aż do odparowania wody. Z ciasta formujemy łódki a do środka nakładamy szpinak. Delikatnie wbijamy jajka i posypujemy suszonymi pomidorami. Boki łódek smaruje rozpuszczonym masłem i piekę w 220 stopniach ok 25 minut.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Burger z łososiem i wasabi mayo
Dania główne
Pierogi z kaszą jaglaną i serem
Dania główne
Naleśniki mięsno- warzywne
Dania główne
Pierogi z białym serem i jabłkami
Burger z łososiem i wasabi mayo
Świetna alternatywa dla mięsnych burgerów. Inspiracją są smaki azjatyckie, al...
Odsłon: 16
Pierogi z kaszą jaglaną i serem
Ten przepis szczególnie warto wypróbować, pierogi smakują wybornie.
Odsłon: 71