Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O prostych daniach można zawsze powiedzieć, że są szybkie i bardzo smaczne. Nie inaczej jest z faszerowanymi pieczarkami z boczkiem i mozzarellą. Czy znajdą się łasuchy na to danie?
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4414
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5875
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1337
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12633
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4414
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5875
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1337
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12633
Składniki
Na patelni roztapiamy masło i wrzucamy, pokrojone w kostkę ogonki pieczarek. Przysmażamy, a następnie dorzucamy, pocięty w paski boczek i trzymamy go na patelni aż do zrumienienia. Mozzarellę kroimy na 10 kawałków i wkładamy wraz z boczkiem do środka pieczarek. Z wierzchu możemy posypać startym serem, ale nie jest to wymagane. Piekarnik nagrzewamy do 200℃ i pieczemy około 15-20 minut. Smacznego!