Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczarki faszerowane pastą z awokado

Pieczarki faszerowane pastą z awokado

Autor:

Przepisów i artykułów: 40 Ocena: 818

Dodano:

Odsłon: 934

Pieczarki faszeruję zazwyczaj na grilla ale takie z piekarnika też bardzo lubię. Nowością u mnie jest awokado dodane do serka. Niepotrzebnie obawiałam się połączenia tych składników. Było smaczne :)

Składniki

  • 300 g pieczarek (12 szt.)
  • 150 g serka kanapkowego (u mnie śmietankowy Hochland)
  • 1/2 awokado
  • 5 suszonych pomidorów z zalewy
  • sól himalajska, pieprz do smaku
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pieczarki opłukać, odciąć nóżki. Łyżeczką wydrążyć miąższ z połowy awokado i rozgnieść widelcem. Pomidorki suszone i nóżki pieczarek pokroić w mniejsze kawałeczki. Do awokado dodać serek, przyprawić solą i pieprzem dobrze wymieszać. Na koniec dodać pomidorki i nóżki z pieczarek, przemieszać.
    Pieczarki napełnić farszem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
    Przykryć folią aluminiową i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec 20 min w temp. 200º C, ściągnąć folię i dopiec jeszcze 5 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń