Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki faszeruję zazwyczaj na grilla ale takie z piekarnika też bardzo lubię. Nowością u mnie jest awokado dodane do serka. Niepotrzebnie obawiałam się połączenia tych składników. Było smaczne :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9872
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1152
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11527
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 543
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9872
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1152
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11527
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 543
Składniki
Pieczarki opłukać, odciąć nóżki. Łyżeczką wydrążyć miąższ z połowy awokado i rozgnieść widelcem. Pomidorki suszone i nóżki pieczarek pokroić w mniejsze kawałeczki. Do awokado dodać serek, przyprawić solą i pieprzem dobrze wymieszać. Na koniec dodać pomidorki i nóżki z pieczarek, przemieszać. Pieczarki napełnić farszem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Przykryć folią aluminiową i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec 20 min w temp. 200º C, ściągnąć folię i dopiec jeszcze 5 min.