Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki faszeruję zazwyczaj na grilla ale takie z piekarnika też bardzo lubię. Nowością u mnie jest awokado dodane do serka. Niepotrzebnie obawiałam się połączenia tych składników. Było smaczne :)
Bardzo smaczny i prosty do zrobienia domowy pasztet świąteczny z kilku rodzaj...
Odsłon: 593
Orzechowe ciasteczka z trzech składników, gotowe w pół godziny. Prościej się...
Odsłon: 205
Makowiec na kruchym cieście z kratką to pyszne i tradycyjnie ciasto idealne n...
Odsłon: 1707
Bardzo smaczny i prosty do zrobienia domowy pasztet świąteczny z kilku rodzaj...
Odsłon: 593
Orzechowe ciasteczka z trzech składników, gotowe w pół godziny. Prościej się...
Odsłon: 205
Makowiec na kruchym cieście z kratką to pyszne i tradycyjnie ciasto idealne n...
Odsłon: 1707
Składniki
Pieczarki opłukać, odciąć nóżki. Łyżeczką wydrążyć miąższ z połowy awokado i rozgnieść widelcem. Pomidorki suszone i nóżki pieczarek pokroić w mniejsze kawałeczki. Do awokado dodać serek, przyprawić solą i pieprzem dobrze wymieszać. Na koniec dodać pomidorki i nóżki z pieczarek, przemieszać. Pieczarki napełnić farszem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Przykryć folią aluminiową i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec 20 min w temp. 200º C, ściągnąć folię i dopiec jeszcze 5 min.