Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki faszeruję zazwyczaj na grilla ale takie z piekarnika też bardzo lubię. Nowością u mnie jest awokado dodane do serka. Niepotrzebnie obawiałam się połączenia tych składników. Było smaczne :)
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 264
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 520
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 264
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 520
Składniki
Pieczarki opłukać, odciąć nóżki. Łyżeczką wydrążyć miąższ z połowy awokado i rozgnieść widelcem. Pomidorki suszone i nóżki pieczarek pokroić w mniejsze kawałeczki. Do awokado dodać serek, przyprawić solą i pieprzem dobrze wymieszać. Na koniec dodać pomidorki i nóżki z pieczarek, przemieszać. Pieczarki napełnić farszem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Przykryć folią aluminiową i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec 20 min w temp. 200º C, ściągnąć folię i dopiec jeszcze 5 min.