Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczarki w boczku"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2494
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 139
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 177
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 743
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2494
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 139
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 177
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 743
Składniki
Pieczarki oczyść starannie pod bieżącą wodą, jeśli chcesz obierz kapelusze ze skórki (nie jest to konieczne). Oczyszczone nóżki odkrój, drobno posiekaj. Przełóż do miseczki. Odkrój 3 dag bo czku, pokrój w kosteczkę.
Posiekany boczek wymieszaj z nóżkami pieczarek. Dodaj jajka oraz bułkę tartą. Na koniec wsyp posiekane listki natki. Masę wymieszaj starannie, dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Oczyszczone kapelusze pieczarek napełnij przygotowanym farszem.
Pozostały boczek pokrój tak, by powstało 12 podłużnych plasterków. Owiń nimi pieczarki z farszem. Blachę do pieczenia przykryj pergaminem lub folią aluminiową. Ułóż ostrożnie przygotowane pieczarki z boczkiem. Wstaw całość do piekarnika. Piecz około 20 minut w temperaturze 180 st. Podawaj na ciepło.Źródło: Świat kobiety