Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczarki w boczku"
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1490
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 233
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 242
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 234
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 8073
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1490
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 233
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 242
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 234
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 8073
Składniki
Pieczarki oczyść starannie pod bieżącą wodą, jeśli chcesz obierz kapelusze ze skórki (nie jest to konieczne). Oczyszczone nóżki odkrój, drobno posiekaj. Przełóż do miseczki. Odkrój 3 dag bo czku, pokrój w kosteczkę.
Posiekany boczek wymieszaj z nóżkami pieczarek. Dodaj jajka oraz bułkę tartą. Na koniec wsyp posiekane listki natki. Masę wymieszaj starannie, dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Oczyszczone kapelusze pieczarek napełnij przygotowanym farszem.
Pozostały boczek pokrój tak, by powstało 12 podłużnych plasterków. Owiń nimi pieczarki z farszem. Blachę do pieczenia przykryj pergaminem lub folią aluminiową. Ułóż ostrożnie przygotowane pieczarki z boczkiem. Wstaw całość do piekarnika. Piecz około 20 minut w temperaturze 180 st. Podawaj na ciepło.Źródło: Świat kobiety