Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczarki z jabłkiem i fetą"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
Pieczarki umyj, osusz, odetnij nóżki. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Ułóż na niej kapelusze pieczarek.
Jabłko umyj, obierz. Zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Na tej samej tarce zetrzyj nóżki grzybów oraz żółty ser. Ser feta włóż do miseczki, rozetrzyj na gładką masę. Dodaj jabłko oraz starte nóżki pieczarek. Wymieszaj, lekko przypraw.
Przygotowany farsz nałóż do pieczarkowych kapeluszy. Zapiekaj około 20 minut w temp. 180°C. Zaraz po wyjęciu z piekarnika posyp startym żółtym serem. Ułóż je na talerzu, udekoruj. Podaj z tostem czosnkowym lub innym pieczywem.
Porcje 4, Przygot. 30 min, Cena 1,30 zł, Kalorie 310 kcalŹródło: Takie jest życie