Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczarki z pastą jajeczną"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Pieczarki oczyść, odkrój nóżki i je posiekaj. Obierz jajka, rozdrobnij je widelcem. Marchewkę ugotuj, oczyść, drobniutko pokrój. Posiekaj natkę pietruszki.
Do gotowanych roztartych jajek wsyp natkę, marchewkę, obsmażone na oleju nóżki pieczarek. Wbij surowe jajko, wymieszaj i przypraw farsz solą, pieprzem, papryką. Jeśli jest za rzadki, wsyp trochę tartej bułki. Wymieszaj i przypraw.
Przygotowanym nadzieniem napełnij kapelusze pieczarek. Uciśnij farsz, grzyby obtocz w bułce tartej. Smaż na patelni w głębokim oleju, aż będą rumiane. Podaj na gorąco, ale smaczne są też na zimno.
Porcje 3, 30 min, Cena 0,80 zł, Kalorie 360 kcal
<strong>Anna Tokarska z Łąk Zwiastowych</strong>Źródło: Takie jest życie