Dania główne Przepis na:
pieczarkowa kieszonka

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 970
Dodano: 13.02.2010
Odsłon: 12030
Składniki
- pierś z kurczaka, podwójna, 1 szt
- pieczarki, 20 dag
- cebula, 1 szt
- jajko, 1 szt
- Bułka tarta
- sól, zioła prowansalskie, papryka ostra,
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
obmyć pierś, jeśli jest gruba, przeciąć na szerokie plastry, potraktować tłuczkiem do mięsa. Posolić, oprószyć papryką, odstawić.
-
W międzyczasie pieczarki pokroić i udusić z cebulką. Dodać szczyptę vegetty i zioła prowansalskie, doprawić do smaku. Ostudzić.
-
Na plastry piersi kurczaka nałożyć farsz pieczarkowy i zagiąć mięso, tak aby powstałą kieszonka. Obtoczyć w jajku i bułce tartej. Kłaść na niewielką ilość rozgrzanej oliwy. Smażyć na niewielkim ogniu. Smacznego.
Komentarze do przepisu (1)

paola1984 13 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
fajny pomysł na obiad!0 Kto głosował? | Odpowiedz