Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjny smak, szybkie w przyrządzeniu
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 641
Bardzo szybki tort bezowy z gotowych blatów z kremem mascarpone i ulubionymi...
Odsłon: 123
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 186
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 641
Bardzo szybki tort bezowy z gotowych blatów z kremem mascarpone i ulubionymi...
Odsłon: 123
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 186
Składniki
obmyć pierś, jeśli jest gruba, przeciąć na szerokie plastry, potraktować tłuczkiem do mięsa. Posolić, oprószyć papryką, odstawić.
W międzyczasie pieczarki pokroić i udusić z cebulką. Dodać szczyptę vegetty i zioła prowansalskie, doprawić do smaku. Ostudzić.
Na plastry piersi kurczaka nałożyć farsz pieczarkowy i zagiąć mięso, tak aby powstałą kieszonka. Obtoczyć w jajku i bułce tartej. Kłaść na niewielką ilość rozgrzanej oliwy. Smażyć na niewielkim ogniu. Smacznego.