Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjny smak, szybkie w przyrządzeniu
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 282
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21602
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 282
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21602
Składniki
obmyć pierś, jeśli jest gruba, przeciąć na szerokie plastry, potraktować tłuczkiem do mięsa. Posolić, oprószyć papryką, odstawić.
W międzyczasie pieczarki pokroić i udusić z cebulką. Dodać szczyptę vegetty i zioła prowansalskie, doprawić do smaku. Ostudzić.
Na plastry piersi kurczaka nałożyć farsz pieczarkowy i zagiąć mięso, tak aby powstałą kieszonka. Obtoczyć w jajku i bułce tartej. Kłaść na niewielką ilość rozgrzanej oliwy. Smażyć na niewielkim ogniu. Smacznego.