Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczarkowe choinki"
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
<strong>Przepis przysłała Marta Pedo z Kroczyna</strong>
Ciasto francuskie rozwiń, foremką w kształcie choinki wykrój ciastka. W 2/3 choinek mniejszą foremką (także w kształcie choinki) wykrój kolejne, mniejsze. Wszystkie ciastka posmaruj lekko roztrzepanym żółtkiem. Na jednej dużej ułóż po dwie mniejsze choinki. W środku ponakuwaj widelcem. Choinki ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Piecz 20-25 minut w temp. 200°C na złoty kolor.
Pieczarki oczyść, pokrój w małą kostkę lub zetrzyj na tarce. Cebulę obierz, posiekaj. Oliwę rozgrzej na patelni, podsmaż pieczarki. Dodaj cebulę, zeszklij. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Żółty ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Pieczarkami napełnij choinki, posyp serem. Wstaw na chwilę do piekarnika.
Czas przygotowania 45 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1,50 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie