Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne połączenie smaków aromatycznych pieczarek, korzennego selera i słodko-kwaśnych pomidorów. W towarzystwie lekkiej, prażonej kaszy gryczanej...
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 652
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1376
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458392
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1638
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 652
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1376
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458392
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1638
Składniki
Cebulkę kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na oleju, dodajemy pieczarki i seler starte na tarce. Dusimy wszystko do miękkości. Gdy przestygnie, dodajemy wszystko do mięsa mielonego. Wbijamy jajko, dodajemy odrobinę tartej bułki, przeciśnięty czosnek. Doprawiamy. Wszystko dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę. Mocząc dłonie w wodzie, formujemy małe pulpeciki. Podsmażamy na patelni.
Pulpety zalewamy bulionem i przecierem pomidorowym. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Dusimy chwilę. Doprawiamy. Jeśli sos jest zbyt rzadki, możemy zagęścić go odrobiną mąki rozdrobnionej z wodą. Jeszcze chwilę gotujemy na małym ogniu, by uzyskać idealną konsystencję i by wszystkie smaki się połączyły. Podajemy z prażoną kaszą gryczaną. Smacznego!