Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka makaronowa w kształcie tortu z sosem śmietanowo-pieczarkowym
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8661
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 605
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8661
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 605
Składniki
Makaron gotujemy al dente. Cebule obieramy, kroimy o podsmażamy na rozgrzanym maśle. Dodajemy posiekany czosnek oraz pokrojone w półplastry pieczarki.Dusimy ok 8 minut. Odstawiamy do wystudzenia. Jajka, śmietanę, śmietankę, tymianek, natkę pietruszki, 2/3 sera oraz pieczarki. Mieszamy. Dolewamy sok z cytryny i mieszamy. Brzegi tortownicy smarujemy masłem lub olejem. Wykładamy połowę makaronu. zalewamy sosem ziołowo-pieczarkowym. a następnie wykładamy drugą część makaronu. Wierzch posypujemy serem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st przez ok 20 minut. Po upieczeniu posypujemy nasz makaronowy tort odrobiną natką pietruszki.