Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega proste w przygotowaniu ciasto. Jeśli mamy w domu banany i wszystkie pods...
Odsłon: 1917
Torcik Wenecjanka to wariacja na temat słynnego włoskiego deseru tiramisu. Za...
Odsłon: 29422
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 776
Mega proste w przygotowaniu ciasto. Jeśli mamy w domu banany i wszystkie pods...
Odsłon: 1917
Torcik Wenecjanka to wariacja na temat słynnego włoskiego deseru tiramisu. Za...
Odsłon: 29422
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 776
Składniki
Mięso przełożyć do miseczki. Marchewkę i cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do miski. Pieczarki pokroić w plasterki i dodać do mięsa. Dodać czosnek. Doprawić solą, pieprzem, imbirem, majerankiem i oregano. U mnie ok łyżeczki każdej przyprawy. dodać łyżeczkę musztardy i wszystko wymieszać.
Całość przełożyć do foremki. Wysmarować z wierzchu koncentratem (lub Ketchupem). Posypać z wierzchu ziarnami sezamu. i wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec ok 40-45 minut przykryte folią. Po upływie tego czasu zdjąć folie i piec jeszcze 5-10 minut.
Ziemniaki przekroić i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Podlać wodą do połowy wysokości ziemniaków. Dodać liście laurowe i ziarna czerwonego pieprzu. Z wierzchu wysmarować oliwą i wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec ok 30-40 minut.
przygotować sałatkę. Rukolę wymieszać z mieszanką sałat, dodać pokrojone w cząstki pomidorki. w miseczce wymieszać sok z cytryny z oliwą, doprawić solą. Podlać surówkę tuż przed podaniem. Smacznego.