Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7900
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1166
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13667
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7900
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1166
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13667
Składniki
Mięso przełożyć do miseczki. Marchewkę i cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do miski. Pieczarki pokroić w plasterki i dodać do mięsa. Dodać czosnek. Doprawić solą, pieprzem, imbirem, majerankiem i oregano. U mnie ok łyżeczki każdej przyprawy. dodać łyżeczkę musztardy i wszystko wymieszać.
Całość przełożyć do foremki. Wysmarować z wierzchu koncentratem (lub Ketchupem). Posypać z wierzchu ziarnami sezamu. i wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec ok 40-45 minut przykryte folią. Po upływie tego czasu zdjąć folie i piec jeszcze 5-10 minut.
Ziemniaki przekroić i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Podlać wodą do połowy wysokości ziemniaków. Dodać liście laurowe i ziarna czerwonego pieprzu. Z wierzchu wysmarować oliwą i wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec ok 30-40 minut.
przygotować sałatkę. Rukolę wymieszać z mieszanką sałat, dodać pokrojone w cząstki pomidorki. w miseczce wymieszać sok z cytryny z oliwą, doprawić solą. Podlać surówkę tuż przed podaniem. Smacznego.