Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczeń indycza w ostrej skorupce"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 186
Polecam.
Odsłon: 878
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 181
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9288
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 186
Polecam.
Odsłon: 878
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 181
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9288
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 105 minut
Filet z indyka natrzeć solą i pieprzem. Ułożyć na blasze posmarowanej olejem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec 90 minut.
Czosnek i cebulę obrać. Obie cebule i połowę czosnku posiekać. Pieczywo pokruszyć, połączyć z posiekaną cebulą i czosnkiem. Dodać starty parmezan i połowę oliwy. Dobrze wymieszać. Masę rozsmarować na mięsie po około godzinie pieczenia.
Serca karczochów odsączyć z zalewy, ewentualnie pokroić na mniejsze cząstki. Papryki pozbawić nasion, pokroić w kawałki. Odłożony czosnek pokroić w cienkie plasterki. Rozgrzać pozostałą oliwę. Wrzucić paprykę i czosnek. Smażyć na średnim płomieniu 12-15 minut. W połowie czasu smażenia dodać karczochy i połowę majeranku. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Bulion zagotować ze śmietaną. Wrzucić pokrojony w kostkę ser gorgonzola i rozpuścić go, mieszając. Sos zagęścić sosem pieczeniowym. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać z resztą majeranku.
Pieczeń podawać z jarzynką z papryki i karczochów. Jako dodatek serwować sos śmietanowy. Gotowe danie udekorować natką pietruszki.Źródło: Życie na gorąco