Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, mięsna propozycja nie tylko na uroczysty obiad. W tej pieczeni możemy wykorzystać pozostałe ugotowane jajka.
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 381
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1460
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5668
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 339
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 381
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1460
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5668
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 339
Składniki
Do miski przekładamy mięso mielone. Dodajemy bardzo drobno posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Wsypujemy bułkę tartą oraz posiekaną świeżą natkę pietruszki. Wbijamy jajka oraz doprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę. Foremkę o wymiarach 25x12 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie wykładamy połowę mięsnej masy. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Połowę wykładamy na mięsie. Następnie wykładamy pokrojone w kosteczkę jajka. Obsypujemy je czosnkiem granulowanym. Na końcu układamy resztę sera i mięsa. Wierzch pieczeni delikatnie dociskamy i wygładzamy mokrą ręką. Pieczeń pieczemy przez 60 minut w temperaturze 200*C.