Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, mięsna propozycja nie tylko na uroczysty obiad. W tej pieczeni możemy wykorzystać pozostałe ugotowane jajka.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4627
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418168
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4627
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418168
Składniki
Do miski przekładamy mięso mielone. Dodajemy bardzo drobno posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Wsypujemy bułkę tartą oraz posiekaną świeżą natkę pietruszki. Wbijamy jajka oraz doprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę. Foremkę o wymiarach 25x12 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie wykładamy połowę mięsnej masy. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Połowę wykładamy na mięsie. Następnie wykładamy pokrojone w kosteczkę jajka. Obsypujemy je czosnkiem granulowanym. Na końcu układamy resztę sera i mięsa. Wierzch pieczeni delikatnie dociskamy i wygładzamy mokrą ręką. Pieczeń pieczemy przez 60 minut w temperaturze 200*C.