Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 38
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4182
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8618
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 881
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 38
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4182
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8618
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 881
Składniki
Cebulę pokroić w talarki. Każdą kromkę chleba posmarować smalcem i ułożyć po krążku, albo więcej cebuli. Kotlety delikatnie rozbić, oprószyć delikatnie solą i pieprzem. Po jednej stronie posmarować majonezem pomieszanym z musztardą. Na dużym kawałku foli aluminiowej poukładać na sztorc, na przemian chleb z cebulą i mięso. Pierwszą i ostatnią warstwą powinien być chleb. Dokładnie zawinąć folię, tak żeby łączenie było na górze. Zrobić zgrabny pakiecik. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do lodówki na noc. Następnego dnia wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na godzinę. Po godzinie rozchylić folie i jeszcze dopiec ok. 10-15 min. Podać z np. sałatką z pekinki. Smacznego