Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 64
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 121
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 45
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 48
Nie masz pomysłu, jakie danie wegetariańskie podać na grillu? Doskonale spraw...
Odsłon: 40
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 64
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 121
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 45
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 48
Nie masz pomysłu, jakie danie wegetariańskie podać na grillu? Doskonale spraw...
Odsłon: 40
Składniki
Cebulę pokroić w talarki. Każdą kromkę chleba posmarować smalcem i ułożyć po krążku, albo więcej cebuli. Kotlety delikatnie rozbić, oprószyć delikatnie solą i pieprzem. Po jednej stronie posmarować majonezem pomieszanym z musztardą. Na dużym kawałku foli aluminiowej poukładać na sztorc, na przemian chleb z cebulą i mięso. Pierwszą i ostatnią warstwą powinien być chleb. Dokładnie zawinąć folię, tak żeby łączenie było na górze. Zrobić zgrabny pakiecik. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do lodówki na noc. Następnego dnia wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na godzinę. Po godzinie rozchylić folie i jeszcze dopiec ok. 10-15 min. Podać z np. sałatką z pekinki. Smacznego