Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna i aromatyczna pieczeń, którą można podawać na gorąco jak i na zimno.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 34
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2280
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 34
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2280
Składniki
Mięso doprawić solą, pieprzem , przyprawą do mięsa wieprzowego.Cebulę obrać, pokroić w piórka. Pieczarki obrać, pokroić. Na patelni rozgrzać olej wrzucić cebulę, smażyć 1 minutę, dodać pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć 5 minut, wystudzić, pokroić na drobno. Paprykę , suszone pomidory pokroić w drobną kostkę. Ser zetrzeć na tarce o grubszych otworach. Czosnek przecisnąć przez praskę.
Wszystkie składniki umieścić w miseczce, dodać jajko, mieszać dodając stopniowo wodę , aby powstała gładka masa.
Blaszkę jednorazowego użytku, 21 x 8 cm wypełnić do połowy przygotowanym farszem, na nim ułożyć plasterki sera pleśniowego a na serze żurawinę.
Żurawinę przykryć plasterkami sera pleśniowego. Całość przykryć warstwą farszu pozostawiając 1 cm od góry.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni wstawić przygotowane blaszki i piec 50 minut do dobrego zrumienienia.
Podawać na gorąco z pieczonymi ziemniakami.
Wystudzoną pieczeń najlepiej całą noc pokroić w plastry i podawać do pieczywa.