Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczeń na dziko"
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 136
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 66
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 176
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 136
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 66
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 176
Składniki
Z wina, soli i przypraw przygotować marynatę. Mięso umyć, osuszyć, zalać marynatą i wstawić do lodówki na całą noc.
Mięso wyjąć z marynaty, osuszyć. Na patelni rozgrzać łyżkę smalcu. Obsmażyć mięso na bardzo silnym ogniu, zdjąć z patelni, następnie w tym samym tłuszczu zrumienić pokrojoną w piórka cebulę.
Mięso przełożyć do brytfanny, obłożyć cebulą, podlać marynatą i piec w temp. 180oC ok. godziny. Podawać udekorowane posiekanymi szczypiorem, papryką i kaparami.
ok. 70 minut + marynowanie.Źródło: Twoje Imperium