Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczeń na dziko"
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4958
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13847
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3246
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1061
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4958
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13847
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3246
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1061
Składniki
Z wina, soli i przypraw przygotować marynatę. Mięso umyć, osuszyć, zalać marynatą i wstawić do lodówki na całą noc.
Mięso wyjąć z marynaty, osuszyć. Na patelni rozgrzać łyżkę smalcu. Obsmażyć mięso na bardzo silnym ogniu, zdjąć z patelni, następnie w tym samym tłuszczu zrumienić pokrojoną w piórka cebulę.
Mięso przełożyć do brytfanny, obłożyć cebulą, podlać marynatą i piec w temp. 180oC ok. godziny. Podawać udekorowane posiekanymi szczypiorem, papryką i kaparami.
ok. 70 minut + marynowanie.Źródło: Twoje Imperium