Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone mięso to danie, bez którego trudno wyobrazić sobie święta i rodzinne uroczystości. Jak przygotować soczystą pieczeń?
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14894
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2908
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3499
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14894
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2908
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3499
Składniki
Obierz czosnek i przeciśnij go przez praskę, wymieszaj z oliwą z oliwek, dodaj soli i pieprzu. Tak przygotowaną marynatą natrzyj mięso i pozostaw je na przynajmniej kilka godzin (najlepiej na całą noc).
Mięso włóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą z oliwek. Posyp posiekanym tymiankiem i oregano. Piecz przez około 1,5 h w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Pieczeń świetnie smakuje pokrojona w cieńsze plastry na kanapkach oraz polana sosem jako danie główne.