Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone mięso to danie, bez którego trudno wyobrazić sobie święta i rodzinne uroczystości. Jak przygotować soczystą pieczeń?
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 164
Szaszłyki caprese to doskonała przekąska na majówkę. Są lekkie, świeże i kusz...
Odsłon: 46
Kultowe ciastka kakaowe z mlecznym kremem w środku zna chyba każdy z nas. Wyp...
Odsłon: 1234
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 83
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 164
Szaszłyki caprese to doskonała przekąska na majówkę. Są lekkie, świeże i kusz...
Odsłon: 46
Kultowe ciastka kakaowe z mlecznym kremem w środku zna chyba każdy z nas. Wyp...
Odsłon: 1234
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 83
Składniki
Obierz czosnek i przeciśnij go przez praskę, wymieszaj z oliwą z oliwek, dodaj soli i pieprzu. Tak przygotowaną marynatą natrzyj mięso i pozostaw je na przynajmniej kilka godzin (najlepiej na całą noc).
Mięso włóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą z oliwek. Posyp posiekanym tymiankiem i oregano. Piecz przez około 1,5 h w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Pieczeń świetnie smakuje pokrojona w cieńsze plastry na kanapkach oraz polana sosem jako danie główne.