Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone mięso to danie, bez którego trudno wyobrazić sobie święta i rodzinne uroczystości. Jak przygotować soczystą pieczeń?
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8697
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10317
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4681
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8697
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10317
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4681
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Składniki
Obierz czosnek i przeciśnij go przez praskę, wymieszaj z oliwą z oliwek, dodaj soli i pieprzu. Tak przygotowaną marynatą natrzyj mięso i pozostaw je na przynajmniej kilka godzin (najlepiej na całą noc).
Mięso włóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą z oliwek. Posyp posiekanym tymiankiem i oregano. Piecz przez około 1,5 h w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Pieczeń świetnie smakuje pokrojona w cieńsze plastry na kanapkach oraz polana sosem jako danie główne.