Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczeń nadziewana podgrzybkami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 126
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 586
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 126
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 586
Składniki
Filet umyj, osusz, natnij tak, aby powstała głęboka kieszeń. Czosnek obierz. Dwa ząbki rozetrzyj z solą, trzeci posiekaj. Mięso natrzyj czosnkiem z solą. Skrop sokiem z cytryny.
Kajzerkę namocz w mleku, odciśnij. Grzyby oczyść, pokrój na kawałki. Cebulę obierz, posiekaj, zrumień na łyżce masła. Dodaj grzyby i smaż 10 minut. Wbij jajko, dołóż bułkę, łyżkę posiekanych igiełek rozmarynu, posiekany czosnek i skórkę z cytryny. Farsz przypraw solą i pieprzem. Włóż do kieszeni w mięsie. Otwór zepnij wykałaczkami. Pieczeń obwiąż nicią i zawiń w folię aluminiową. Piecz godzinę w temp. 180 st. Na 10 minut przed końcem pieczenia zdejmij folię. Mięso posmaruj mieszanką masła i miodu. Posyp pozostałymi posiekanymi igiełkami rozmarynu.Źródło: Naj